The Glasshouse Restaurant - Goonoo Goonoo Station

The Glasshouse Restaurant the most recent addition to Goonoo Goonoo Station completed 2016. This state-of-the-art venue sits seamlessly between two repurposed heritage buildings. With significant views sweeping over the rolling hills of Goonoo Goonoo Station and the distant Liverpool Range an emphasis was placed on not only maintaining views from the buildings but viewing the buildings themselves from afar.

The landscape surrounding the buildings were purposely kept simple but materials and access to areas was given much consideration. The Glasshouse building was juxtaposed between two heritage buildings and our garden had a need to reflect this contrast. Modern shapes and plants were used contrasting with the use of timeless materials of stone, steel and recycled timber. The alfresco courtyard area lends itself to sitting amongst the garden in an intimate space or by the warmth of the outdoor fireplace. The courtyard spaces of exposed basalt concrete were edged in corten steel, both timeless materials and create dining spaces that wrap the sheep ramp, which takes place as the courtyard centre piece. The kitchen garden, one day to provide fresh produce and herbs to the restaurant is set amongst a repurposed sheep yard and is located conveniently to the kitchen. The carpark divided by former sheep holding yards and comprises recycled hardwood timbers and steel.

The restaurant garden provides a relaxed atmosphere, while hard landscape items are purposeful and detailed.